Bad Bentheim

Deze mooie oude plaats is een kuuroord, een van 15 die Duitsland telt. Bad Bentheim wordt gekenmerkt door het mooie kasteel. Binnen de dikke zandstenen muren ligt een compleet dorp. Met een stoere vierkante kruittoren, ronde donjon, imposant poortgebouw, kerk, arsenaal, vorstelijke woonvertrekken, middeleeuwse façade met neogotische ramen, boomgaard en binnenplaats met bogengalerij, begroeid met bloeiende klimop. Laat je hier rondleiden door een gids.


Steengroeves
De steengroeves leveren al sinds jaar en dag de beroemde Bentheimer zandsteen, toegepast in belangrijke gebouwen zoals de Haarlemmerpoort, het Koninklijk Paleis op de Dam en het Koninklijk Paleis op de Antwerpse Meir. Zelfs de sokkel van het Vrijheidsbeeld in New York is gebouwd met Bentheimer zandsteen. Vrijwel alle laat middeleeuwse  kerken in Twente en Westfalen zijn ook uit Bentheimer zandsteen opgetrokken.

Natuur in Bad Bentheim
Het aantrekkelijke landschap met glooiende heuvels, afgewisseld met bos en weidevelden is een lust voor het oog. Echte natuurliefhebbers worden enthousiast van het Bentheimer Hute- en Schneitelwald; hier kun je de natuur echt ervaren, helemaal als je op pad gaat met een ranger. In het Bentheimer Wald kun je nog door oerbos wandelen – een feest voor je zintuigen!